Administració

Palau Ausit LogoPalau Ausit

des de 1979
ESO, Batxillerat i Formació Professional

0

Recomanacions i deures d'estiu per a Llengua catalana

Benvolgudes famílies,

Arriben les vacances i, aquest estiu més que mai, és molt important que els nostres alumnes continuïn els seus aprenentatges de forma diversa. Des del Departament de Llengua catalana, sempre hem tingut el convenciment que l'estudi la llengua  és molt més que atendre una assignatura. Sempre hem entès que una bona comprensió lectora i l'exercici de l'expressió oral i escrita  és fonamental per al desenvolupament dels molts aprenentatges que els seus fills i filles experimentaran  al llarg de la vida.

I és que a l'estiu tota cuca viu! I hi ha temps de tot, de gaudir de la família, dels amics, de la natura, de la platja, d'un bon llibre, de la música... I també de treballar una mica la llengua catalana i preparar-se una mica més per al curs 2020-2021. És per això que a continuació els deixem les següents recomanacions adreçades a l'ESO:

  • Generals, per a tot l'alumnat de qualsevol nivell de l'ESO, hagi aprovat o no l'assignatura aquest curs: lectures recomanades a l'EDU 365, amb dossiers de treball inclosos; el portal literari Que llegeixes, on intercanviar opinions i trobar les últimes novetats que més agraden i els Dictats en línia, per reforçar l'ortografia. Una altra activitat molt engrescadora i creativa seria realitzar un Dari d'estiu, amb fotografies, pensaments, reflexions i descripcions dels dies de vacances.
  • Específiques, per a aqueslls alumnes que passin de curs amb l'assignatura pendent i/o hagin tingut un Pla Individualitzat de Suport durant el curs 2019-2020:  realitzar  de forma completa un "Quadern d'estiu" del nivell educatiu que s'ha cursat. És a dir, per exemple, si un/a alumne/a de 1r. d'ESO passa a 2n. d'ESO amb català pendent, haurà d'adquirir un Quadern d'estiu de 1r. d'ESO i realitzar-ne totes les activitats. En aquest cas, qualsevol editorial serà vàlida.

​Totes les feines d'estiu realitzades seran recollides per les professores la primera setmana de curs quan ens retrobem al setembre i es tindran en compte per a la qualificació del 1r. Trimestre de la matèria.

Us desitgem molt bones vacances!

Pilar Àlvarez. Cap de Departament de Llengua catalana.

Palau Ausit Logo