Administració

Palau Ausit LogoPalau Ausit

des de 1979
ESO, Batxillerat i Formació Professional

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

Sortida de 1r de batxillerat: Sitges modernista

Hol@,

El passat dimecres 10 d'abril de 2019 els nostres alumnes de 1r de Batxillerat van realitzar una ruta literària pel Sitges modernista.

Vam començar el dia fent una passejada per la ciutat en la que vam poder observar  alguns dels edificis més representatius del moviment modernista, com l’antic cinema El Retiro,  can Bartomeu Carbonell (també coneguda com la Casa del Rellotge) o la casa Manuel Planas. També vam poder veure un dels molts “patis blaus” que tant captivaven Santiago Rusiñol i que sovint pintava. Tot passejant, les nostres guies ens van parlar de l’ambient bohemi del Sitges modernista i vam llegir alguns poemes i articles de Joan Maragall i del mateix Rusiñol.

Després vam visitar el Cau Ferrat, el famós taller del pintor i escriptor Santiago Rusiñol. Allà vam poder gaudir de la bastíssima quantitat d’obres d’art i objectes de ferro forjat que l’artista col·leccionava, vam parlar de les festes modernistes que es van celebrar a Sitges  i vam apropar-nos una mica més a la figura de l’escriptor de L’auca del senyor Esteve.

Des del Departament de Llengua Catalana, esperem que aquesta sortida  hagi agradat als nostres alumnes i que els hagi ajudat a entendre una mica millor què va suposar el moviment modernista a Catalunya.

 
Núria Ballester. Professora responsable de l'activitat.

Palau Ausit Logo