Administració

Palau Ausit LogoPalau Ausit

des de 1979
ESO, Batxillerat i Formació Professional

Sortida Museu de les Matemàtiques de Catalunya (MMACA)

Museu de les Matemàtiques de Catalunya (MMACA)

El passat 17 d'octubre del 2017 els alumnes de 3r i 4t d'ESO vam visitar el Museu de les Matemàtiques de Catalunya (MMACA) .
Cada grup va realitzar 3 activitats:
  1. Visita a les tres sales del museu on els alumnes van manipular amb diversos materials. L’alumnat han pogut descobrir i treballar conceptes matemàtics, nous o coneguts, mitjançant l’observació i la manipulació. Han pogut afrontar diferents reptes que els han permés fer matemàtiques sense ni adonar-se. El lema del museu: “Prohibit no tocar”. Han traballat amb activitats de Càlcul, Combinatòria, Estadística, Geometria i Miralls.
  2. Taller de les "cúpules de Leonardo". En aquest taller, de forma cooperativa, el grup aixeca i experimenta aquestes espectaculars estructures de més de 4 m de diàmetre, que utilitzen un sol model de peça. Al encaixar-les entre elles, seguint patrons geomètrics, les peces es sostenen mútuament. Han construït una o més cúpules de Leonardo amb diferents patrons. Es treballen angles, figures geomètriques, intersecció de rectes, pas a l’espai i una mica d’història.
  3. Una gimcana pel parc de Can Mercader. En aquesta gimcana que es desenvolupa pel parc de Can Mercader s'ha treballat continguts matemàtics adequats a cada edat.

 

Palau Ausit Logo