Administració

Palau Ausit LogoPalau Ausit

des de 1979
ESO, Batxillerat i Formació Professional

Comissió seguiment FP Dual 2018 Sala de la jornada Automoció Automoció Mecatrònica Automatització i robòtica industrial Automatització i robòtica industrial Automatització i robòtica industrial Representant empresa Zetes Multicom Sots director de Formació Professional Representants empreses Mecatrònica Representant Superwagen Representant empresa Kymos Representant empresa Terrauto Reconeixement empresa Almirall Reconeixement empresa Aranow Històric FP Dual

Comissió de seguiment d'FP Dual amb empreses

El passat 3 de maig es va realitzar la reunió de la comissió de seguiment d'FP Dual amb les empreses participants en el projecte.

Aquesta comissió te per objectiu el poder informat i avaluar l'estat actual del projecte, escoltant les propostes de totes les parts implicades i donar resposta a les noves necessitats per tal de millorar curs rere curs aquest projecte ja consolidat per al nostre institut.

La jornada es va iniciar convidant als representants de les empreses al fer una petita visita per alguns dels espais de cicles formatius a on va poder presenciar de primera mà i per part dels propis alumnes els diferents projectes que s'estan duu a terme durant aquest curs en cadascú dels cicles formatius. Aquest fet pot donar una visió general dels objectius i la formació que reben els nostres alumnes durant els dos cursos de formació a l'institut.

Finalitzada la visita, l'acte el va iniciar el Director de l'Institut, en José Alfaro que va donar la benvinguda a tots els assistents, que en aquesta ocasió hem pogut comptar a la presència de representants de 55 empreses participants en el projecte d'FP Dual, així com presentar a les noves empreses que s'incorporen al projecte, José Alfaro va continuar donant la importància que aquest projecte te en el nostre institut i agraeix a les empreses presents la seva col·laboració, així com ressaltar la gran labor que realitzen els tutors del nostre centre que faciliten que aquest projecte sigui valorat com es mereix.

La segona part de la trobada va estar a càrrec de Vicenç Guerrero, Sots director de FP de l'institut i coordinador del projecte d'FP Dual, en el que va voler ressaltar els punts forts del projecte així com algunes accions que cal millorar i reforçar, també va agrair a les empreses la seva predisposició a la col·laboració, més enllà de l'acollida d'alumnes per a duu a terme la possibilitat de que els nostres alumnes es puguin formar en les seves instal·lacions.

Arribat a aquest punt, es va donar opció a que representants de cinc empreses com Superwagen, Kymos, Terrauto i Zetes Multicom expliquesin la seva bona pràctica a la resta de participants.

Tot seguit es va donar una informació a les empreses sobre els tràmits a realitzar per a la tramitació de la documentació en el moment de realitzar el contracte o beca-salari en les oficines del SOC i/o del SEPE. Així com la importància que te el fet de respectar al calendari lliurat a la documentació per tal de poder incorporar als alumnes/as en les dates previstes.

Per a finalitzar la seva exposició, Vicenç Guerrero, va presentar les dades de l'FP Dual al llarg de la nostra història dins del projecte d'FP Dual a on el vam iniciar amb 10 alumnes i 11 empreses i que l'actual curs hem finalitzat amb 74 alumnes i 85 empreses, la part negativa es que any rere any el nombre d'empreses va augmentant però no el nombre d'alumnes, això pot provocar que no totes les empreses puguin acollir alumnes durant el proper curs. 

Per a concloure la jornada, José Alfaro va comentar que el projecte d'FP Dual és un projecte de l'Institut Palau Ausit i de les empreses col·laboradores i que tots plegats l'han de fer seu per tal de poder treballar en xarxa amb l'objectiu de treure el màxim profit al conveni signat entre totes dues parts i que per part nostre fem la màxima divulgació tant del projecte com de les empreses col·laboradores, en aquest moment es va reconèixer al representant de l'empresa Synchropack    en Fèlix Arroyo per la seva aportació econòmica per a la preparació dels nostres alumnes en la participació de Worldskills 2017 que es va celebrar en Abu Dhabi el passat mes d'octubre.

En finalitzar, José Alfaro, va voler realitzar un petit reconeixement a les empreses que van començar amb nosaltres aquest projecte i que aquest any volen renovar el seu compromís amb nosaltres, aquestes son:

 

 

 

 

 

 

Palau Ausit Logo